Crònica de la I Jornada de Hip-Hop en Català al Octubre

Eiii, mentres agafe ganes per a fer la nostra pròpia versió de la moguda al octubre que ja vam comentar ací vos apegue la crònica feta per Geek&Juice i publicada al nou blog de rap en català: rappin’ català . Gràcies!!!

I Jornada de HipHop en Català

El passat dissabte 7 de Febrer del 2009 a la ciutat de València es va celebrar la primera Jornada de HipHop en Català, la qual, totes les actuacions i activitats giraven en torn la música rap cantada estrictament en català.
.
Es celebrà al centre cultural Octubre i començà força puntual (al menys els concerts) i tant la xerrada com el taller de breakdance (el de graffiti finalment no es va fer) es realitzaren en paral·lel en sales adjuntes.

Mentrestant al Hall del centre cívic es preparaven els grups per les actuacions.

La xerrada va ser portada a cap per Andreu (de Rapsodes) i Jezie els quals van explicar la forma de vida que és el HipHop i altres anèctodes en la història. Mentrestant a la sala de costat la reconeguda crew de breakdance Special-K realitzaven el taller de breakdance.

Entretinguts doncs, rápidament van tocar les 18 hores i pocs minuts i va començar el micro obert amb el DJ Casius Tonen on intervingueren Rapsodes, Shian, entre d’altres. L’afegiment d’un trumbó donà un toc molt especial en aquest tan especial micro obert, que encara que estava permès el castellà, tan sols es realitzà en català.

Seguidament Special-K realitzà demostracions de les seves habilitats. Per distreure al públic realitzaren diverses actuacions entre concerts.
Així doncs començà l’actuació de Shían que s’estrenava als escenaris per primer cop amb el col·laborador i veterà DJ Sférico.
Pocs temes, alguns petits problemes tècnics, però una actuació força brillant per a ser el primer cop. Presentava la seva excel·lent maqueta Obrint Teló, descarregable gratuïtament de http://www.rapgratis.com.

El següent concert va ser de Jezie un veterà MC molt conegut a València (pertanyent al galardonat grup 13 Pasos) on va interpretar numerosos temes amb estil i la seva veu ronca molt característica. Ens demostrà pur hardcore desde St. Marcelí (València), un concert que ens va fer recordar “vells temps”.
El tercer grup vingut de Collbató (Barcelona) In-Digna (finalistes del concurs Sona9, edició 2008), és un grup de recient creació amb una activitat brutal, tenen desenes de temes amb el poc temps que porten. Un DJ, un guitarra (Lluc), MC (Eloi) per a dir-ho ràpidament tots amb una compenetració brutal, van oferir un directe trepidant i d’alt nivell presentant la seva recent maqueta.
Finalment l’actuació suprema del grup amfitrió Rapsodes, tot un show a l’escenari, un directe espectacular. Feia temps que no es veia un directe d’aquestes característiques, molta festa, bon rotllo i més d’una rialla, concert digne de veure i disfrutar amb els cinc sentits. Presentaven el seu street àlbum Contes Per Versos.

Amb tot això s’ens van fer sobre les 23 hores i ja vem poder anar a sopar amb un bon sabor de boca. Desitgem que es torni a repetir un aconteixement d’aquestes característiques a qualsevols contrada del territòri català.

Enviat per Geek&Juice a 10:44 0 comentaris

Una resposta to “Crònica de la I Jornada de Hip-Hop en Català al Octubre”

  1. El meu nom és Calp Says:

    Aquí teniu un bloc per signar en defensa del toponim oficial CALP:

    http://mascarat.blog-activo.com/index.htm

    Endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: